Min fredag

Nu har jag precis blivit klar med en skoluppgift. Jag skev fyra sidor i word om tobak, alkohol, narkotika och doping. Ja, det är så jag har spenderat min fredag. Nu ska jag ta och äta något och sedan blir det en kväll framför tv. Imorse hade vi idrott och vi tränade i ett gym. Det fungerar superbra för då kan man bestämma själv vad man vill träna och hur intensivt. Nu är jag supertrött i huvudet och knappt skriva ett ord till. Det kanske blir ett lite roligare inlägg senare ikväll.

Lite träning



Nu har jag slutat och ska möta upp Ina. Idag ska jag komma igång med lite lugn träning efter förkylningen så det får bli lite simning. Visste ni att man bränner upp till 250 kcal på en halvtimme när man motionssimmar. Det ska bli väldigt skönt att få röra lite på kroppen igen. Jag längtar tills min förkylning är helt borta och jag kan träna hur mycket jag vill.

Bildkälla

Temadag

God morgon, Idag har jag en så kallad temadag i skolan så jag börjar klockan nio idag. Egentligen skulle jag ha börjat vid tolv och slutat vid fyra men nu börjar jag som sagt nio och slutar klockan två. Jag har ingen aning om vad vi ska göra på temadagen men inga lärare kommer vara i skolan, bara vår kurator och skolsyster. Nu måste jag gör mig i ordning och röra mig mot skolan. Jag hade tänkt ta en morgonpromenad men jag tappade lusten när jag gick upp och solen inte hade gått upp och att det var tretton minusgrader ute.

Mellanmål



Detta nyttiga mellanmål består av naturella jordnötter som jag skalat själv och gojibär som är otroligt nyttiga och innehåller mycket antioxidanter. Till det dricker jag ett koffeinfritt te. Visste ni att om man dricker te eller kaffe med koffein kan inte kroppen ta upp vätskan detsamma gäller om man dricker vatten som är blandat med mycket socker, tillexempel iste eller saft.


Lindex - Rachel zoe



Hördi igår att Rachel Zoe ska sammarbeta med lindex och plocka ut hennes favorit plagg till sommaren. Kan knappt bärga mig tills jag får se vad hon väljer. kollektionen ska släppas 18 april.

Härlig morgon



God morgon. Nu har jag precis gjort iordning mig. det första gjorde när jag vaknade var att ta en lång härlig varm dusch, så underbart skönt. Det finns nog ingen bättre start på morgonen. Jag börjar inte förns klockan tolv idag, i vanliga fall brukar jag träna på morgonen men nu är jag som sagt på väg att bli sjuk. Snart ska jag börja laga lunch. Tomatsoppa med basilika, yummi. Sedan ska jag ta en promenad till skolan, det får bli dagens motion.

Bildkälla


Solgalsögon, inspiration





Myspys hemma



Nu har jag äntligen kommit hem. Jag tog en promenad hem för att göra av med lite energi, rensa huvudet och få lite frisk luft. Jag kan inte träna nu för jag har blivit förkyld och då är en promenad perfekt. en liten promenad kan väl inte skada? På vägen hem bestämde jag mig för att jag skulle ta och baka något gott bröd och sedan måla och läsa lite men först ska jag sätta på en kopp te och äta ett litet mellanmål. Önskar att vi hade jordgubbar hemma, jag blev så otroligt sugen på det av att se denna härliga bild. Nu ska jag leta upp något bra recept. Det blev inget jobbsökande, det får ta och bli någon annan dag då det inte är lika kallt ute.

Bildkälla


Glömde mitt cv hemma

Sitter just nu i skolan och har textkommunikation. Idag slutar jag tidigt, mina planer var att gå runt och söka jobb men glömde såklart mitt cv hemma. Funderar på om jag ska åka hem och hämta det när jag slutat eller om jag ska strunta i att söka jobb idag. Jag är så otroligt trött idag och jag håller på att bli sjuk så egentligen känner jag för att bara gå hem och lägga mig.

Smycken


Åh, vill verkligen ha dessa smycken. Har nog inte råd med alla men några av dessa kommer jag nog att beställa hem.

Scones recept



Jag sitter just nu och äter scones och dricker te med Ina. Vi har krupit upp i soffan med ett varmt täcke. Jag har knappt någon värme hos mig så det är nästan lika kallt här inne som det är ute. Jag tröstar mig med dem godaste scones någonsin men cream cheese och jordgubbssylt.

Scones recept:

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
3/4 msk bakpulver
50g rumstemererat smör
2 dl filmjölk

Gör så här:
Börja med att balanda ihop torrvarorna
Tillsättt sedan smöret och blanda/ knåda ihop det med torringredienserna
Tillsätt sedan filmjölken och rör om
Forma sedan två stora runda bullar och skär ett kors i dem.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 12 minuter på en plåt med bakplåtspapper.
Låt svalna på ett galler under en kökshanduk.


Pigg & Glad



Vaknade i morse och var på superbra humör. Jag vet inte om det berodde på att jag sovit ut oordentligt (12 timmar) eller om det var de vackra solstrålarna som gjorde att jag blev så glad. Hela vägen till skolan satt jag med ett litet leende på läpparna.


Vårkänslor

Solen tittar in genom fönstret och värmer mitt ansikte. Min kropp tror att det redan har blivit vår. Energin flödar genom kroppen och det spritter i benen. Jag vill springa ut i mina vackra vårklänningar och dansa barfota i det mjuka gräset.

Bildkälla

Skor




Jag funderar på att beställa hem ett par eller två av dessa skönheter. Jag kan bara inte bestämma mig för vilka som är snyggast. tycker alla fäger är lika snygga, men det skulle ju vara läckert med ett par blå. det ända problemet är att det inte passar till allt. Nu ska jag ta och laga lite lunch.


Ny blogg

Nytt år ny blogg. Jag har tidigare bloggat på devote.se men jag kände att det kändes så gammalt och skräpigt. Nu vill jag ha ett nytt och fräscht ställe att skriva på. Denna blogg kommer handla om mig, såklart, mina tankar intressen och vad som händer i mitt liv på dagarna.