30/3 - 31/3

Igår den 30/3 var min sista dag på event-avdelningen. Jag började dagen mad att hjälpa Christine att fakturera. Vid elva tiden började vi att göra iordning för en lunchpresentation som Connecta skulle ha. Vi gjorde iordning häften och satte iordning rummet som presentationen skulle hållas i. Efter lunchen så fick jag hjälpa till att gör lite planeringar för framtida event och så fick jag en sista genomgång med aktiemäklaren Björn. Innan jag gick så fick jag en liten present av Christine och en stor kram. Hon tackade för all hjälp jag tackade för att hon hade tagit hand om mig. Det kändes lite tråkigt att jag skulle lämna event avdelningen.

Idag så mötte jag upp Bengt i receptionen och han följde med mig och visade mig vägen till den nya avdelningen jag skulle till. Den låg i ett helt annat hus så jag blev lite förvirrad. Jag är osäker på om jag kommer hitta dit imorgon igen, jag har ju så otroligt dåligt lokalsinne. Avdelning jag var på idag heter Premium aktiehandel. Det är en ganska ny avdelning som öppnades i år så det var bara tre unga killar som arbetade där. Deras arbete gick ut på att ge råd om aktier (som analysgruppen tagit fram) till premium kunder. Att vara premium kund innebär att man har en miljon kronor i sparande. Skillnaden mellan en aktiemäklares jobb och detta jobb är att man inte har en speciell kundgrupp och man ringer inte själv ut till kunderna utan kunderna ringer bara in dit. De handlar inte heller aktier på samma sätt som en aktiemäklare gör. En aktiemäklare hjälper ofta till och formar en portfölj med aktier medan en premium aktiehandlare hjälper till med råd angående vissa aktier huruvida man ska behålla, köpa eller sälja dem. Det var väldigt intressant men jag känner nog att det skulle vara lite roligare att vara aktiemäklare. Det verkar lite bredare. Som aktiemäklare har du också tillgång till analyserna som analysgruppen gör och du kan också komma med råd men du handlar mer så du gör ungefär samma sak som en aktiemäklare fast lite mer insnävat när man jobbar som premium aktiehandlare, om jag förstod det rätt.


29/3

Jag har hunnit med att göra ganska mycket olika saker på min parktik idag. Jag började med att titta på när Christine jobbade. Klockan tolv skulle en kille som är analytiker (tror jag) hålla en presentation så jag fick hjälpa till att fixa i ordning liten för lunchpresentationen. Jag fick bland annat vara med och sätta upp i salen presentationen skulle vara i. Det var tänkt att 16 personer skulle komma till eventet men det vara bara 14 som dök upp. Så jag och Christina fick äta deras goda mat istället för att gå ned till matsalen. Vilken lyx! Efter lunchen fick jag titta lite mer på Björn (aktiemäklaren) när han jobbade och han förklarade lite till om hur aktier fungerar. Han skulle på ett möte vid två så jag var bara med Björn i en timme. Innan han gick så gav han mig en aktie från 1928. Då handlade man med papper och på baksidan av papperet så fanns utdelningskuponger. Det var ett sådant papper jag fick. Efter det så hjälpte jag Christine lite mer. Jag fick till och med göra en hel planering för ett event helt själv. Eller inte riktigt helt själv Christine satt bredvid och tittade vad jag gjorde.



Film


Jag var hos mina kusiner i helgen och då spelade vi i en liten film. Såhär blev det.

Första dagen på praktiken

Jag var jättenervös när jag mötte Bengt (som är min handledare och mammas chef) vid Nordeas huvudingång. Vi pratade lite om vilka avdelningar jag skulle vara på i veckan och vad jag ville få ut av praktiken. Han följde sedan med mig till event-avdelningen. Där presenterade han mig för en tjej som hette Christine som skulle ta hand om mig medan jag är på event-avdelningen. Hon är jättetrevlig och snäll. Det fanns inte så mycket för mig att göra så jag fick mest titta på undertiden hon jobbade och ställa frågor om hur hon arbetar. De uppgifter jag fick under dagen var att scanna in papper till datorn och sortera post. På lunchen hade event-avdelningen ett lunchmöte som jag fick vara med på. Det var ganska intressant att se hur det gick till och att vi fick sushi till lunch gjorde bara saken bättre. I rummet bredvid satt en aktiemäklare som tyckte att det var jätteroligt att ha en praktikant där så han erbjöd sig att visa vad han jobbade med. Så Christine och han bestämde sig för att dela på mig på dem tre dagarna jag ska vara på deras avdelning. Jag fick se hur aktiemäklaren jobbade och har förklarade hur allting fungerade. Det var jätteintressant! Jag tror nog inte att event är någonting jag vill arbeta med. Fast jag kan ju ha fel. Imorgon ska vi sätta iordning en lunch presentation, det kanske blir lite roligare. Däremot tyckte jag att det var väldigt roligt att se hur en aktiemäklare arbetade och det är nog någonting jag skulle kunna tänka mig att arbeta med.


Godmorgon

Godmorgon. Jag vaknade ungefär för en timme sedan. Superhärligt att komma upp i tid. Har precis ätit en stor god frukost. Tog några churros från igår. Mums. Snart ska jag gör en kopp te och sätta mig och läsa lite. Såg också att jag hade blivit "dagens blogg" på min vän Jennas blogg. Vad roligt!

Fredagsmiddag



Idag har jag ätit den godaste middagen på länge. Till huvudrätt blev det hummer och nu till efterrätt ska jag för första gången äta churros. Chorros kommer från Spanien och äts till frukost. Det är ett friterat bakverk som man doppar i choklad. Smeten påminner lite om pannkakssmet. Jag tror inte att dem går att köpa i Sverige men jag är inte säker. Jag testade att göra dem själv, vet inte riktigt om dem ska smaka som mina men mina varti i alla fall goda. Mina blev inte lika fina som dem på bilden men dem smakar bra och det är ju huvudsaken.

Individuella val och praktik

Nu har jag gjort mina individuella val. Jag kommer läsa Matte C och D, Engelska C, Spanska steg 3, psykologi B och så kommer jag att söka en utökad kurs med samhälle B. Det kanske inte är de roligade ämnerna men det ger mycket meritpoäng och dem är de mest nödvängida kurserna.

Snart om två veckor så ska jag ha praktik och min textkommunikations lärare har gett oss i uppgift att blogga om vår praktik så därför kommer det dyka upp en ny kategori som då heter "Praktik" där lite inlägg om vad jag gör på dagarna kommer dyka upp. Dem kanske inte kommer att vara så roliga men men. Jag funderade på att skapa en ny blogg och skriva om min praktik men det kändes ganska onödigt. Min praktik är bara två veckor så det är inte så långtid. Ni (mina fyra läsare) får stå ut så länge.

Pyjamas spårlöst försvunnen



Igår kväll när jag skulle byta om till T-shirten jag brukar sova i upptäckte jag att den var borta. Både jag och mamma gick runt och letade i hela lägenheten. Under soffan, under sängarna, i garderoben. Till slut gick vi både igenom kylskåp och kökslådor men den var helt fösvunnen. Jag misstänker att det är min små irriterade kattungar som har gömt den. Dem leker och gömmer precis allt! I för sig så flyttar dem om en månad så jag slipper dem snart. Nej jag kommer säkert sakna dem jättemycket men det ska bli lite skönt för dem går mig verkligen på nerverna ibland. Aja min T-shirt kommer säker fram om dom nu inte lyckats äta upp den.

Mer smycken



Idag började jag dagen med att köra 30 minuters rodd innan skolan började. Kändes jättebra men nu har jag både ont i axlar och i sidorna av magen. Det kan också bero på träningen från igår. Efter skolan åkte jag och mötte upp Ina och sedan åkte vi till panduro. Jag har köpt lite material till lite nya smycken så jag har någonting att göra på kvällarna. Ina köpte lite tyger hon ska sy en chiffong kjol i plomon lila och en i svart. Är lite avis.
Nu ska jag sätta igång och göra lite smycken. Tänkte bland annat göra ett par påfågelörhängen. Som dem på bilden.

Bildkälla


Tulpaner



I fredags kom min söta mamma hem med en bukett tulpaner till mig för att hon tyckte att jag hade vart allmänt duktig i veckan. Jag blev superglad. Mamma är så söt ibland.

Veckans träningsschema

Måndag - Arobic/core 60 min
Tisdag - Morgonträning rodd 30 min
Onsdag -
Torsdag - Simning 60 min
Fredag - Idrott i skolan (gym) 60min
Lördag -
Söndag - Step/intervall 30 min

+ promenader hem frå skolan


12 Mars

Idag har jag hittat på lite alltmöjligt. Jag började min dag med att läsa lite i min bok. Jag berättar mer om vad jag läser just nu senare. Jag, Lovisa och Josefin bestämde oss för att gå på stan ett tag och sedan ta en fika. Jag blev lite sen så jag mötte dem inne i stan. Tjejerna hade redan handlat det dem skulle ha så vi bestämde oss för att åka ned till gamla stan och ta en fika. Det finns ett ställe som har världens godaste glass och gör egna stutar. Dem har också väldigt goda våfflor. Jag och Josefin brukade alltid gå dit på sommaren med våra föräldrar när vi var mindre. Där satt vi ett tag och pratade litte allmänt om vad som händer i våra liv just nu.

Nu sitter jag och skissar lite på smycken jag tänker försöka göra. Funderar på att försöka sälja lite smycken från min blogg så småning om. Först måste jag ju få lite mer läsare. Jag tänkte nog börja med att lotta ut lite smycen först och se om det ens är någon som är intresserad av det jag gör. Än så länge har jag gjort tre smycken. Jag skissade precis upp fem smycken som jag ska försöka mig på att göra som är lite krångligare än dem tre jag redan har gjort men jag tror att dem kommer bli super snygga. Jag ska försöka inhandla lite saker till dem i veckan.

Om några av ni (mina fyra läsare) har sett något fint smycke som ni gärna skullle vilja ha men är för dyrt så får ni gärna skicka in bilder så kan jag försöka mig på att göra ett av dem och skicka smycket till personen med iden. Vad krångligt det där lät. Men om ni till exempel sett ett fint designersmycke och ni inte kan hitta något liknande billigt. Skicka in en bild så kan jag försöka göra något liknande och så får ni det av mig. Kommer skriva mer om detta i ett annat inlägg senare och förklara lite bättre.

Skicka bilder till: [email protected]


Fjädrar och kors



Nu på lördags förmiddagen har jag suttit och pysslat ihop ett till par örhängen. Den här gången blev det medelånga fjädrar med ett kors framför. Jag blev ganska nöjd men jag tyckte örhängerna men jag tycker att ugglorna blev lite sötare.

Dare



Så här såg jag ut i torsdags. Jag hade mina egengjorda örhängen och mitt fina oranga läppstift.

Morgon träning



Idag började jag klokcan tolv så jag passade på att träna lite innan skolan började. Det blev en timmes simning. Superskönt! Den bästa starten på dagen är att träna. Man kommer igång och är pigg sedan när skolan börjar.

Virkat

 

Jag skulle verkligen vilja ha en sådan här virkad klänning. Men jag har bestämt mig för att inte köpa några mer kläder nu innan sommarn. Jag såg denna på Kenzas blogg, Superfin! Den ser ännu bättre ut på henne.

Onsdagsmorgon

Onsdagsmorgon och solen tittar in genom fönstret. Träden utanför vajar i vinden. Ögonen svider när de vänjer sig vid den starka solen. Jag känner för att baka men har inte de ingredienser som behövs. Tröttheten sköljer över mig och jag önskar att hela jag kunde sprudla av glädje. Min vackra silvriga katt kommer och hälsar mig godmorgon med ett mjau. Lägger sig bredvid mig och börjar kurra. Jag önskar att jag kunde ligga kvar här och klappa på min silver katt men hungern tvingar mig upp ur den varma mysiga sängen med det prassliga duntäcket.


Dagens träning



Jag kom hem vid klockan sex efter att ha tränat med Lovisa. Vi tränade i mer än en och en halv timme, superskönt. Vi började med att springa på löpbanden. Jag är jätte stolt över mig själv jag lyckades springa i tio minuter utan att sakta ned eller ta en pause. Jag har alltid haft jättesvårt för att springa. Även om tio minuter inte är så mycket så är det en bra början i alla fall. När vi hade promenerat och sprungit på löpbanan gick vi in till gymmet och körde armar, mage, rygg och rumpa. Känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Vi körde också lite cross och avslutade med tio minuters rodd. Nu har jag precis ätit middag och funderar på att krypa ned i sängen. Jag är verkligen helt slut.

Mockajacka


Jag funderar på att köpa denna jacka. Tycker ni att det är värt att satsa på en sådan här mockajacka? Det skulle ju vara jättesnyggt med denna jacka över till exempel en vis skjorta.


Söka jobb + träning

Idag ska jag och Lovisa träna men hon kunde inte ses förns efter klockan tre och jag slutar halv tre. Så jag tänkte använda den halvtimmen efektivt och gå och söka lite sommarjobb.

3:e Mars

Vid tolvtiden idag så mötte jag upp Lovisa för att träna lite. Har inte tränat sedan i fredags så det var superskönt att få komma iväg och röra på sig lite. Efter att jag tränat gick jag och mötte upp Ina för att åka till sickla och köpa lite pysselsaker. Sedan gick vi hem till mig och åt världens godaste kladdkaka! Jag tänkte lägga ut receptet lite senare. Ina och jag roade oss med våra nyinköpta saker och tiden bara flög iväg. Helt plötsligt var klokcan fem och Ina skulle hem. Jag visade henne min väska och mina nya tröjor och med hjälp av Inas smakråd så bestämde jag mig för att skicka tillbaka båda tröjorna. Den ena var helt annorlunda från vad det såg ut på bilden. Den med rävtrycket var smutsrosa istället för vit och var väldigt fladrig i tycket. T-shirten var mycket snyggare än på bilden men det kändes lite som ett onödigt köp jag kan nog hitta något roligare för pengarna. Det här är de tröjor jag hade beställt hem.

  


Örhängen


Jag och min fina vän Ina bestämde oss för att gå och köpa lite pysselsaker och jag bestämde mig för att pyssla ihop lite smycken. Dessa örhängen, ett par fjäder och korsörhängen och ett halsband fick det bli idag. Visar bilder på resten av smyckerna senare.

Gul somrig väska

               
Idag fick jag hem denne underbara väska och två tröjor (som jag visar senare), fast jag är inte sås äker på att jag ska behålla dem. Jag älskar verkligen den gula färgen på väskan, så somrig och härlig. Denna väska kommer följa med mig vart jag än går nu när våren nalkar sig.


Lite av min dag


Mitt paket kom aldrig. Jag blir super irriterad när företag inte kan göra som dem ska. Vi hade bokat idag för hemkörning och tydligen så hade de åkt hit i fredags istället då ingen var hemma. Satt hemma en hel dag i onödan men eftersom frakföretaget gjort fel så fick vi hava priset på frakten. Det var i alla fall bra. Vid sextiden åkte jag ner till tjärhovsplan och mötte upp mamma för att äta på jimmy stakehouse. Super mysigt. Vi delade på en förätt och sedan blev det en hamburgare. Nu ska jag titta på ett eller kanke två avsnitt av gossip girl och sedan ska jag nog gå och lägga mig. I morgon ska jag träna massor eftersom att jag inte hann det idag. det ska bli superskönt.

Dagens blogg



Jag såg att jag hade blivit "dagens blogg" här. Superkul! Just nu sitter jag och väntar på att ett paket med lite kläder ska komma och medans jag väntar sitter jag i min säng och tittar på gossip girl.