TVÅ FINFINA RECEPT
Grönkålspaj
xtralätt
2 portioner
- 400 gram grönkål
- 5 soltorkade tomater i strimlor
- 1 dl yoghurt
- 2 ägg
- 3 plattor filodeg
- Salt
- Peppar
- Riven muskotnöt
- Olivolja
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär grönkålen fint och ge den ett uppkok på 1 min i saltat vatten utan lock. Låt kålen rinna av och krama den torr.
Vispa ihop ägg, salt, muskotnöt samt yoghurt och blanda ner kålen.
Täck en pajform med filodeg, som kan penslas med några droppar olivolja. Lägg kålfyllningen i formen. Garnera med strimlade tomater. Grädda pajen i 25 min.
Näringsinnehåll per portion:
357 kcal
22 g protein
15 g fett
42 g kolhydrater
Glutenfritt bröd med äpple och valnötter
- 250g rivet äpple
- 250g kesella 1%
- 1 msk honung
- 1 dl vatten
- 120g (ca 3 dl) havremjöl
- 60 g (ca 2 dl) sojamjöl
- 55 g (ca 1 dl) bovetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 50g (ca 1 dl) valnötter
- 7 g (ca 1 tsk) havssalt
Värm ugnen till 200 grader. Blanda rivet äpple, kesella, honung och vatten i en skål. Blanda sedan alla torr ingredienser i en bunke. Rör ned kesellablandningen i de torra ingredienserna och rör tills allt är precis blandat.
Fördela smeten i en avlång form, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 75 minuter. Låt valna inlindad i bakduk.
Kommentarer
Trackback